Ponožky

Ako žiť lagom a v čom sa môžeme inšpirovať od Švédov

Severania, a konkrétne Švédi sú známi svojim špecifickým životným štýlom a prístupom. Veľmi populárny je ich koncept primeraného čiže lagom života a správania. Porekadlo „lagom är bäst“ by sa dalo preložiť ako naše „všetko s mierou“ alebo „tak akurát je najlepšie“. Nabáda k rovnováhe aj v dnešnom uponáhľanom a stresujúcom svete, a to na všetkých frontoch: v móde, v jedle, v pracovnom živote aj v domácnosti. Žiť lagom znamená byť uvedomelý voči sebe, okoliu i planéte.

Čítať ďalej

Tipy na Vianočné darčeky: Bellinda poteší celú rodinu

Opäť po roku prichádzajú Vianoce a s nimi aj výročný zhon po darčekoch, ktoré pretnú prianie obdarovávaného a váš finančný budget. Ušetrite si tento rok stres aj čas a nakúpte darčeky pre celú rodinu na jednom mieste – v Bellinde. Každá vianočná nádielka by sa mala skladať z praktických kúskov, ktoré poslúžia v priebehu celého roka, a z jedného či dvoch darčekov, ktoré sú výnimočné a na ktoré sa obdarovaný doslova teší celý rok.

Čítať ďalej

Hlavne v pokoji: Ako pripraviť dieťa (a zvyšok rodiny) na návrat do školy?

Návrat do školy po bezstarostných prázdninách je náročný nielen pre deti, ale aj pre rodičov. Pripraviť školské pomôcky, nachystať tašku, nachystať budík. Znie to jednoducho, avšak za týmito na prvý pohľad banálnymi krokmi sa skrýva celý rad povinností, na ktoré je potrebné myslieť. Inšpirujte sa, ako zvládnuť ďalšie školské radovánky s gráciou a pokojom.

Čítať ďalej

Módne trendy jari 2023: Oblečte sa štýlovo do rozkvitnutých dní

Aprílové slniečko sa s nami síce laškovne hrá na schovávačku, zatiaľ čo zimné kabáty sa už po dlhej zime chcú uložiť k spánku. A vy už sa pravdepodobne nemôžete dočkať ľahších kúskov i vrstvení, ktoré ich vystrieda. Čo na tohtoročnú skladbu jarného šatníka hovoria prehliadkové móla a poprední módni návrhári? Inšpirujte sa ďalšou porciou našich sezónnych trendov.

Čítať ďalej

Večne studené nohy? Vieme, ako na to

Trápi vás často pocit studených nôh? V zimnom období sa to môže zdať ako normálna reakcia organizmu, však príčinou nemusí byť iba prechladnutiu. Čo má na tieto ťažkosti vplyv a ako syndrómu večne studených nôh predchádzať? 

Čítať ďalej

Behanie je ako nová závislosť. Ako začať s behom?

Máte okolo seba veľa bežcov a hovoríte si, čo na tom behaní všetci vidia? Skúste niekedy vybehnúť do lesa so slúchadlami v ušiach a po pár kilometroch to zistíte. Po návrate domov vás poteší nával endorfínov a nová závislosť je na svete. Beh najviac prospieva nielen telu, ale aj duši. Ako s ním začať?

Čítať ďalej

Tipy na darčeky ku dňu matiek, ktoré naozaj potešia

Tohtoročný deň matiek pripadá na 10. mája. Deň, kedy si všetky maminky zaslúžia veľké objatie, pusu, úsmev alebo nejakú hmotnú radosť. Za všetku lásku a starostlivosť, alebo skrátka len za to, že sú. Inšpirujte sa našimi tipmi na darčeky ku dňu matiek.

Čítať ďalej

Módne jarné trendy 2020: Kostýmčeky, semiš a prírodné vzory

Aktuálna situácia ani počasie nám síce neumožňuje vyraziť na jarné nákupy ani vyniesť do ulíc svieže jarné kúsky, my však veríme, že sa čoskoro situácia zlepší. Skráťte si dlhú chvíľu a načerpajte inšpiráciu z tých najhorúcejších módnych trendov z prehliadkových mól. 

Čítať ďalej