Značka Champion oslávila 100 rokov!

30. 4. 14:48

Je sebavedomá, je trendy, je nad vecou. Športová značka Champion sa zrodila na amerických univerzitách a od tej doby prešla veľký kus cesty. Stala sa neoddeliteľnou súčasťou amerického športového sveta a obliekala vrcholových športovcov aj hudobných umelcov. Oslávte spolu s nami 100 rokov od založenia značky Champion a spoznajte jej príbeh.


 

Športová podprsenka Champion so strednou oporou – ideálna pre silový tréning

 

100 rokov od založenia značky Champion

„100 rokov pre tím“ – tak znie motto jubilejnej kampane streetwearovej značky Champion. Ako ambasádora si značka vybrala basketbalovú legendu menom Magic Johnson, ktorá sa zároveň stala tvárou reklamného spotu. Kampaň znázorňuje revolúciu tímov z celého sveta a prepája dnešné moderné tímy s históriou tímov a športových klubov, ktoré dokázali veľké veci. Firma sa podelila o najväčšie míľniky vo svojej histórii – od univerzitných začiatkov v Rochesteri cez obliekanie najväčších športových hviezd až po dnešok, kedy je značka súčasťou skupiny Hanesbrand so sídlom v Severnej Karolíne.

 

Príbeh značky Champion

Značku založili v roku 1919 bratia Feinbloomovci v Rochesteri v štáte New York. Zamerali sa na výrobu pohodlných mikín a teplákov, potom začali obliekať mužstvo z Michiganskej štátnej univerzity. Hráči boli oblečením natoľko nadšení, že ho začali odporúčať svojim kolegom naprieč celými Spojenými štátmi. Vďaka tomu si firma vybudovala skvelú reputáciu a jej oblečenie sa tak po roku 1930 dostalo na univerzity po celej zemi. Okrem športových kúskov sa vtedy značka preslávila aj výrobou vlnenej spodnej bielizne, ktorá chránila robotníkov pred mrazom.

 

Pohodlná športová podprsenka Champion – ideálna na jogu alebo strečing

 

Technológia Reverse Weave

V roku 1934 si Champion mimo iného nechal patentovať špeciálnu technológiu zvanú Reverse Weave. Americkým trénerom totiž vadilo, že nemôžu športové kúsky prať rôzne dohromady bez toho, aby sa v práčke zmenšili. Značka nenechala nič náhode a vymyslela technológiu, vďaka ktorej sa tepláky, tielka ani mikiny nezbehnú.

 

Bavlnené pánske tričko Champion – klasický strih, skvelý na jar/leto.

 

Legendárne „C“

V rokoch 1940–1950 sa na štítkoch značky Champion Knitwear Company objavovalo logo panáčika bežiaceho k cieľovej čiare. Neskôr v sedemdesiatych a osemdesiatych rokoch začala značka vyšívať na svoje štítky klasické červené a modré písmeno na bielom pozadí. Logo s charakteristickým „C“ sa zrodilo neskôr medzi rokmi 1950–1960 a značku zdobia dodnes.

 

Bavlnené pánske boxerky Champion – vhodné na bežné nosenie aj šport

 

Značka šampiónov

Značku Champion milujú atléti po celom svete. Stáva sa symbolom naozajstných šampiónov a všeobecne amerického športu. Champion ako prvý prišiel na trh s výrobou obojstranných tričiek aj „priedušnou“ nylonovou sieťovinou, ktorá dnes tvorí základ basketbalových dresov. Obrovským míľnikom bol rok 1970, kedy sa značka stala hlavným distribútorom oblečenia pre americký šport a zároveň oficiálnym dodávateľom všetkých 27 tímov NBA. Značka sa blysla aj na legendárnom turnaji na Olympijských hrách vroku 1992 v Barcelone, kde hral tzv. Dream Team na čele s legendou Michaelom Jordanom.

 

 

Módna športová podprsenka Champion

 

Celebrity nosia Champion

Dnes je Champion synonymom pre uvoľnenú športovú módu, ktorá sa vyznačuje trendy retro dizajnom a kvalitnými kúskami. Značku si už dávno neobliekajú len atléti, ale tiež hudobní umelci, napríklad Selena Gomez, populárni influenceri alebo modelky ako Kylie a Kendall Jenner.