Veľký teniskový výskum: V akej miere ich nakupujeme a čo to o nás prezradí?

31. 10. 10:32

Topánky – zdanlivo bežná súčasť nášho image alebo vec, ktorá nás na iných zaujme ako prvá? Nech už tak či onak, jedno je isté: Českým botníkom vládnu tenisky. Čím sa riadime pri ich nákupe a čo tento fakt vypovedá o našom charaktere? To a ešte viac vám odhalí nasledujúci článok podložený zaujímavými štúdiami.


 

Češi ako milovníci tenisiek

Tenisky, botasky a ďalšie typy športovej obuvi si už dlhodobo držia v tuzemských botníkoch svoje čestné miesto. Nedávny výskum agentúry Ipsos dokazuje, že takmer štvrtina dotazovanej populácie si kupuje tenisky jedenkrát za pol roka, 34 % ľudí potom jedenkrát ročne. U 40 % ľudí hraje pri nákupe tenisiek rolu pohodlnosť, na 2. mieste je kvalita, pričom cena sa pri výbere radí až k 3. zohľadňovanému atribútu. Možno vás prekvapí, že iba 3 % dotázaných rieši u tenisiek značku. Tenisky už teda dávno nenosíme iba na cvičenie, ale berieme ich ako plnohodnotnú obuv do mesta, do práce i do prírody.

 

Bellinda posúva nosenie tenisiek o úroveň vyššie

Patríte i vy k milovníčkam tenisiek, a hoci uprednostňujete pohodlie, neunikne vám žiadny trend? Potom ste iste zaregistrovali našu novinku, ktorá poriadne zahýbala teniskovým svetom. Reč je o revolučných „ponožkosilónkach“ Sneakerstyle, teda silónkach s integrovanou bavlnenou ponožkou, ktoré si vás v prípade, že rady nosíte k sukniam či šatám tenisky, okamžite získajú. Vďaka ich funkcii 2v1 už tak nikdy nemusíte riešiť, či si do botasiek na silónky máte navliecť ešte ponožky, aby ste sa vyhli nepríjemnému zápachu a nepohodliu. Tento inovatívny krok pre nás v Bellinde neznamená iba ísť ruka v ruke s trendmi, ale predovšetkým dbať na komfort našich zákazníkov.

 

Čo o vás prezradia vaše topánky?

Hovorí sa, že podľa topánok poznáte človeka. Svoje o tom vie i globálny výskumný inštitút Elsevier, ktorý  publikoval štúdiu dokazujúcu, že iba pohľad na topánky nám stačí k tomu, aby sme si utvorili obraz o charaktere človeka. Dobrovoľníci dodali fotografie svojich topánok, načo ich organizácia vyzvala k vyplneniu podrobného dotazníka týkajúceho sa ich povahových čŕt. Druhá skupina dobrovoľníkov potom tieto informácie mala na základe snímkov odhadnúť a z veľkej časti sa naozaj trafila.

 

Tenisky poukazujú na vyrovnanosť

Zo štúdie vyplynulo, že ľudia majúci v obľube extravagantné topánky vlastne vôbec nemusia byť extroverti. Otvorená a pohodová myseľ bola najviac pripisovaná ľuďom, ktorí nosia ošuntelé topánky alebo členkové tenisky a že práve týto ľudia bývajú najviac emočne stabilní.

 

Podpätky podčiarkujú moc

A pokiaľ rady nosíte podpätky, rozhodne to podľa určitých domnienok neznamená, že vám chýba sebavedomie. Zmienená štúdia naopak dokazuje, že ženy nosí podpätky, pretože si vďaka nim pripadajú silné a podčiarkujú nimi svoju moc.