Staňte sa kráľovnou plus size módy. Poradíme vám, ako na to

9. 3. 10:22

Každá žena má nárok na to, cítiť sa v oblečení krásne, nehľadiac na to, aké telesné proporcie jej boh nadelil. Plus size móda našťastie už dávno nie je len synonymom pre neforemné blúzky. Napriek tomu však veľa plnoštíhlych žien tápe, ako sa dômyselne obliecť a vyzerať ako bohyňa. Poradíme vám, ako na to.


1. Dajte zbohom čiernej farbe a "pytlovitým" strihom

Bacuľky majú často tendenciu zahaľovať sa do oblečenia v oversize strihu, čím paradoxne svojej postave skôr uškodia. Namiesto úplného schovávania kyprých tvarov je lepšie vyzdvihnúť svoje prednosti (a že ich určite je!) A sofistikovane zakryť prípadné nedostatky. Obliecť sa úmerne svojim krivkám, ale napriek tomu byť šik a trendy.
 
Je tiež ohromná škoda obliekať sa od hlavy až k päte do tmavých modelov. Pastelové farby vás rozžiaria a navyše dokážu upútať pozornosť tam, kde treba.
 
Že vám k extravagantnejším outfitom chýba nutná dávka inšpirácie či prípadného sebavedomia? Načerpajte ich napríklad u instagramerky @iambeauticurve.
  1. Jablko alebo hruška?

Pri výbere oblečenia v nadmerných veľkostiach hrá pomerne kľúčovú úlohu typ vašej postavy.
Typ postavy: Jablko
Ak vám príroda nadelila pekné tvarované nohy, ale v páse vám pridala nejaké tie kilá navyše, potom pravdepodobne patríte medzi jablkové typy. Jabĺčkové ženy sa spravidla pýšia štíhlymi pažami, plným hrudníkom a úzkymi bokmi. Práve tieto partie nechajte vyniknúť a pozornosť skúste naopak odpútať od stredu tela.
 
Pristanú vám:
  •  véčkové výstrihy,
  • mäkké splývavé materiály,
  • topy s jemnými prúžkami či bodkami,
  • kardigany,
●  áčkové sukne do pása.
 
Tip: Vzory, potlače či ozdoby sa snažte smerovať na hornú polovicu tela a najlepšie sa vyhnite širokým opaskom.
Typ postavy: Hruška
Štíhle ramená, drobnejší pás, plné boky, silnejšie stehná a výrazný zadoček. Spoznávate sa? Potom sa s najväčšou pravdepodobnosťou radíte medzi tzv. Hruškovité typy. Vašou módnou misiou teda bude zvýrazniť ramená a pás a opticky zakryť dolnú časť tela. Vyberajte si topy, ktoré sú pri páse tesné a dajú mu vyniknúť. Naopak cez boky je lepšie zvoliť voľnejší strih.
  
Pristanú vám:
  • tričká s potlačou či pestrým vzorom,
  • blúzky s mašľou na krku či iným zdobením v oblasti ramien,
  • hlbšie výstrihy v tvare srdca,
  • rovné nohavice v tmavých farbách, ktoré sa pri členkoch mierne rozširujú,
  • áčkové šaty,
  • tulipánové sukne,
  • kabáty či saká s výrazným golierom,
  • brošne, masívne náhrdelníky a šatky.
 
Tip: Červenú dajte naopak puzdrovým sukniam, nohaviciam so zdobením a vreckami na bokoch alebo džínsom úplne rovného strihu.
 

3. Šikovný pomocník: Sťahovacia spodná bielizeň

Zdravé sebavedomie je základom toho, aby ste sa cítili sexi aj v plus size veľkostiach. Aj tak sa možno naskytne príležitosť, pri ktorej budete chcieť nejaký ten centimeter v páse či bokoch ubrať. Potom sa nebojte siahnuť po sťahovacom spodnom prádle, ktoré zvýrazní vaše krivky a k tomu je pohodlné.
 

4. Aj spodná bielizeň v nadmerných veľkostiach môže byť krásna

Asi nám dáte za pravdu, že častým kameňom úrazu plnoštíhlych žien nie je to, že by nevedeli, aké trendy kúsky si obliecť, ale často skôr tápu, kde ich zohnať. Obzvlášť potom v sekcii spodného prádla máte možno pocit, že sa na vás ironicky smejú iba nevzhľadné bombarďáky a spodná bielizeň babičkovského typu. U nás v Bellinde veríme, že všetky ženy sú hodné krásneho spodného prádla.