Športové legíny: Najuniverzálnejší kúsok šatníka

11. 3. 11:31

Legíny majú vo svete módy obrovskú moc, tvoria základ ležérnych vzhľadov, ale tiež vedia prepožičať luxus high-end outfitom, hodným módnych prehliadok. Predstavujú nielen štýl, ale aj pohodlie, a ešte dokážu tvarovať postavu. Čo viac si od jedného kusu oblečenia priať? Prinášame vám niekoľko stylingových tipov, vďaka ktorým v roku 2024 s legínami zabodujete.


Športové legíny s vysokým pásom: Komfort a tvar

Legíny s vysokým pásom sú predovšetkým lichotivé a pohodlné, a aj preto naďalej patria medzi najobľúbenejšie strihy. Skvele sa kombinujú s kratšími zvrškami, ale ladia aj s obyčajným tričkom a teniskami. Pre elegantnejší vzhľad ich vyneste s blúzkou a sakom, obujte baleríny a celý outfit podčiarknite opaskom a výraznými šperkami. Farebne stavte na čiernu, béžovú, šedú alebo tmavo zelenú – poslúži ako základ pre outfity tón v tóne aj pestrofarebné looky. Prezrite si naše všestranné legíny DIM Sport, ktoré užijete v posilňovni aj na každodenné nosenie.

Zaobstarajte si takmer identický základ outfitu od Bellinda: legíny a crop top

Foto: Pinterest.com

Legíny do zvonu ako návrat do minulosti

Zvonáče zažívajú veľký comeback, a to nielen medzi džínsami, ale novo aj v oblasti legín. Na ich zakomponovanie do outfitu je kľúčová rovnováha. Buď zvoľte oversized outfit, alebo zvonáča kombinujte s priliehavými topmi, alebo stavte na kombináciu športových zvonových legín a podprsenky, aby vynikla ich rozšírená silueta. Hrajte sa s rôznymi štruktúrami a vyskúšajte súhru hladkých legín s pletenými svetrami a kardiganmi.

Foto: Pinterest.com

 S kožou na trh

Kožené legíny dodajú vášmu outfitu šmrnc a eleganciu. V roku 2024 sa nosia v tmavej palete farieb, ako je čierna, tmavo modrá a vínová. Pre rockový vzhľad ich zlaďte s krivákom a členkovými topánkami do celokoženého outfitu. S hodvábnou blúzkou a lodičkami alebo mokasíny budú legíny s koženým finišom pôsobiť sofistikovane. Koža pristane úzkym legínam, zvonáčom aj modernému strihu s rázporkami.

Legíny v tandeme s vysokými čižmami

Móda sa vracia v cykloch a najnovšie trendy sú založené na tom, čo fungovalo v minulosti. Inak tomu nie je ani v prípade „koní“ a legín, ktoré sa vrátili na scénu vo veľkom. Čižmy a vysoké topánky fungujú pri elegantných outfitoch, ale tiež nimi docielite ležérnejší štýl à la cool girl v šiltovke. Pamätajte, že v tomto prípade doplnky a topánky robia outfit.

Foto: Pinterest.com

 Ďalšie tipy na styling s legínami

Legíny sú všestranným a pohodlným kúskom oblečenia, ktorý sa hodí na rôzne príležitosti. V roku 2024 sa môžete tešiť na širokú škálu potlačí a strihov, takže si každý nájde niečo pre seba.

  • Vrstvenie: Legíny sa dajú ľahko vrstviť so šatami, sukňami alebo tunikami. Ide o originálny spôsob, ako sa zahriať v chladnejšom počasí alebo ako outfitu dodať textúru a hĺbku.
  • Doplnky: Doplnky môžu váš outfit s legínami posunúť na ďalšiu úroveň. Pridajte šperky, kabelku a topánky, ktoré zvýraznia váš štýl.
  • Materiál: Materiál legín ovplyvňuje ich pohodlnosť a vzhľad. Bavlnené či kožené legíny sú skvelé na ležérne nosenie, zatiaľ čo legíny z lycry sa hodia na cvičenie.