Ponožky ako hravý doplnok. Ako ich kombinovať?

23. 8. 12:05

Vedeli ste, že ponožky sú obľúbeným darčekom a zároveň skvelým módnym doplnkom? Ponožkami s originálnou a hravou potlačou nielenže dokonale vyjadríte svoju osobnosť, ale tiež rozveselíte kanceláriu alebo okoloidúcich na ulici. Objavte v sebe opäť kúsok dieťaťa a pozrite sa, ako módne ponožky kombinovať.


Do mokasín, tenisiek aj sandálov

Aby sa ponožky dali považovať za módny doplnok, malo by sa jednať o skutočne kvalitné a reprezentatívne ponožky, ktoré sú niečím výnimočné, či už svojou farbou, vzorom alebo potlačou. Takéto ponožky dokážu ozvláštniť i ten najfádnejší outfit a rozhodne si zaslúžia pozornosť okolia. Najviac vyniknú v bielych teniskách, u pánov potom v mokasínach, pričom ako Česi konečne uplatníme aj svoju špecialitu, ponožky v sandáloch. Práve nosenie ponožiek do sandálov a papúč sa stáva svetovým trendom, ktorý teraz nastolili najmä nórske blogerky a influencerky.

 

Páčia sa Vám plameniaky, kaktusy alebo lamy?

Trh ponúka celú škálu ponožiek s potlačou a vzormi, na ktoré si len spomeniete, veľkej obľube sa tešia hlavne motívy zvierat, ovocia či známych animovaných postavičiek. Rastúcu popularitu bláznivých ponožiek sme vzali do úvahy aj u nás v Bellinde a pre všetkých ponožkových nadšencov sme vytvorili špeciálnu kolekciu ponožiek CRAZY SOCKS. Nájdete v nej farebné ponožky s motívom lám, lienok, roztomilých kaktusov i plameniakov, ktorými perfektne vystihnete to, čo máte radi, alebo to, ako sa zrovna cítite.

 

Hrajte sa, ale opatrne

Vytvoriť z originálnych ponožiek pútavú súčasť outfitu vyžaduje dávku odvahy a zároveň zmysel pre detail. Pre správne kombinovanie ponožiek v podstate neexistujú žiadne striktné pravidlá. Pokiaľ ponožky farebne ladia so zbytkom oblečenia a vzorovo sa s ním nebijú, pôsobivý výsledok je zaručený. V zásade ale platí, že čím bláznivejšie vzory a farby ponožiek zvolíte, tým umiernenejšie kúsky si k nim vezmite. Jedine tak splnia svoju rolu – a síce upútajú pozornosť. Páni urobia najlepšie, pokiaľ originálnymi ponožkami oživia svoj oblek a nechajú ponožky rebelsky vykúkať spoza mokasín. U čierneho alebo tmavo modrého obleku sa riaďte svojou fantáziou a nebojte sa naozaj veselých kombinácií, ako sú ponožky s plameniakmi, horami, či dokonca foťákmi. Extravagantnosť farebného obleku ešte viac podtrhnete, pokiaľ zvolíte ponožky s motívom rovnakej farby, prípadne ju do nich aspoň premietnete.

 

Dámy môžu vsadiť na jednoduchý outfit pozostávajúci z jednofarebného vršku a šortiek či sukne voľnejšieho strihu, ktorému dominujú veselé ponožky s lienkami alebo kaktusmi, vykukujúce spoza bielych tenisiek. Štýlové kombinácie docielite aj čisto bielym outfitom, ktorý umožní ponožkám maximálne vyniknúť. Pokiaľ si na ponožky s bláznivými motívmi zatiaľ netrúfate, skúste obohatiť svoju zbierku aspoň o károvaný vzor ponožiek, s ktorými sa vaše dni stanú veselšie.

 

Kam nosiť bláznivé ponožky?

Nosenie bláznivých ponožiek rozhodne nemusíte obmedzovať iba na tematickú párty alebo večierok. Ak vám to firemná kultúra dovolí, vymeňte fádne ponožky za tie hravé a chváľte sa s nimi v kancelárii kľudne aj denne. Ostatne, aj veľa manažérov si tento trend rýchlo osvojilo, pretože práve ponožky sú mnohokrát tým jediným, čím môžu oživiť inak formálny pracovný odev.