Plesová sezóna sa blíži. Čo si obliecť, aby ste zažiarili?

30. 12. 16:36

Koniec roku sa blíži a spolu s ním aj plesová sezóna, počas ktorej chceme všetci jediné – pekne vyzerať a dobre sa baviť. Prečítajte si, čo sa bude nosiť na plesoch v roku 2020 a vyberte si šaty, v ktorých túto sezónu naozaj zažiarite.


Aj keď sa to možno nezdá, aj plesová móda podlieha trendom a čo sa nosilo na plesoch pred tromi rokmi, by dnes u módnej polície najskôr neobstálo. Je nutné však povedať, že nech už si na ples oblečiete čokoľvek, malo by vám to dokonale sedieť a zároveň ísť ruka v ruke s etiketou a dresscodom, ktorý udáva vaša plesová pozvánka.

Prečítajte si: Plesový dresscode: Oblečte sa podľa pravidiel

 

Pierka, volány a riasenie

Malé čierne sú síce fajn a rozhodne nimi nič nepokazíte, pravda v roku 2020 už budú trochu nuda. Nadchádzajúce plesy sa totiž ponesú v znamení šiat s hravými a sofistikovanými detailmi ako pierkami, volánmi a riasením. Najmä šaty s pierkami sa stanú horúcim trendom plesovej sezóny.

 

Blysknite sa

Trblietavé šaty s flitrami vídame v obchodoch aj na plesoch každý rok a tento rok tomu nebude inak. Stávku na istotu predstavujú trblietavé šaty v zlatom či striebornom odtieni, ktorým pravda začínajú konkurovať metalické šaty v tmavších odtieňoch fialovej, zelenej a modrej. Niektoré modely šiat dokonca kombinujú všetky zmienené farby a hodia sa tak predovšetkým pre extravagantnejšie dámy.

 

Myslite však na to, že čím farebnejšie a trblietavejšie šaty zvolíte, tým decentnejší by mal byť zvyšok vášho plesového outfitu. Veľakrát potom stačí pridať iba jednofarebné črievičky, kabelku a decentné náušnice. Výrazný náhrdelník by sa s trblietkami či flitrami mohol byť.

 

Plesové šaty alá crop top

Čo sa týka strihu šiat, tak okrem klasických áčkových šiat alebo tzv. mermaid strihov, kedy sa inak tesné šaty u kolien rozširujú, sa v tohtoročnej plesovej móde začínajú čím ďalej viac objavovať dvojdielne šaty crop topového strihu. Nečakajte však žiadny lacno vyzerajúci outfit – väčšinou sa jedná o pekný zvršok s puzdrovou sukňou v spoločenskom štýle. Pokiaľ neholdujete princeznovským šatám, potom sú pre vás dvojdielne šaty tou pravou voľbou.

 

Spoločenské overaly

Milujete overaly? Potom vás iste poteší, že v roku 2020 si ho na ples môžete bez obáv obliecť a nemusíte sa báť opovržlivých pohľadov. V spoločenských overaloch sa nakoniec blyslo aj veľa celebrít na prestížnych akciách typu Met Gala či odovzdávanie cien Emmy. Stačí si len vybrať ten správny strih a farbu, ktorá bude korešpondovať s vašou postavou i atmosférou plesu a užiť si uhladený, a pritom sofistikovaný look.

 

Aké farby plesových šiat túto sezónu pofrčia?

Farbu šiat vyberajte úmerne tomu, čo vám svedčí, to viete najlepšie vy sami. Pokiaľ by ste ale predsa len chceli ísť ruka v ruke s trendmi, poohliadnite sa po plesových šatách v púdrovom odtieni, tmavo modrej alebo bordó.

 

Pančuchy a silonky

Keď už si vyberiete úchvatné šaty, dajte si záležať aj s výberom pančúch či siloniek. Dlhoročné žmolkované silonky vám na kráse rozhodne nepridajú, ba naopak, ľahko pokazia dojem z celého outfitu. Zaobstarajte si tenké čierne pančuchy alebo telové silonky, ktoré perfektne ladia s odtieňom vašej pleti. Pre zamaskovanie nedokonalostí na nohách potom siahnite po obľúbených BB cream silonkách.