Plesová sezóna klope na dvere, nepodceňte pasujúcu bielizeň

29. 11. 11:39

Hoci v maturitnom ročníku už pravdepodobne dávno nie ste, kráľovnou plesu však môžete byť aj tak. Verte nám, že už samotné prečítanie tohto článku vám nasadí pomyselnú korunku. Ponorte sa s nami do trblietavej plesovej atmosféry a získajte užitočné rady, ktoré z vás urobia žiarivý diamant každého plesu.


Skôr ako začneme, radi by sme vám pripomenuli jedno otrepané a pritom mnohokrát opomínané pravidlo: v jednoduchosti je krása. A rovnako tak aj v detailoch.

 

Pod tesné šaty jedine bezšvovú spodnú bielizeň

Predstavte si situáciu - ste na večierku a okolo vás sa mihne krásne upravená žena, ktorá vďaka svojej lesklej hrive vyzerá, ako keby si práve odbehla z natáčania reklamy na šampón. Oči skĺznu k nabitému dekoltu a vy máte v tom momente sto chutí uznanlivo zahvízdať. Krásna neznáma sa potom otočí a vám sa naskytne vskutku desivý pohľad. Obrys tmavých nohavičiek pod bielymi šatami.

Objem síce robí dojem, ale v tomto prípade je lepšie ako na objem staviť skôr na jedno zo základných pravidiel plesového stylingu.

Bezšvová spodná bielizeň vás podobných faux-paus ušetrí. Či už máte svetlé alebo tmavé šaty, farba toho, čo máte pod nimi, by s nimi mala byť v istej symbióze. Skvelú službu vám preukážu príjemné bezšvové nohavičky v klasickej čiernej alebo bielej farbe.

 

Ramienka von, ale nie od podprsenky

Na tohtoročnú plesovú sezónu ste si zaobstarali krásnu róbu bez ramienok a tešíte sa, ako si ju prvýkrát oblečiete. No dobre, ale čo pod ňu? Najskôr zo svojho bielizníka vysnoríte všetky podprsenky, aby ste neskôr zistila, že žiadna z nich ako na potvoru nemá ramienka na odopínanie. Posielame vám záchrancu v podobe vystuženej podprsenky bez ramienok. Vďaka silikónovým prúžkom navyše zostane podprsenka celý večer tam, kde má.

 

Ako je to so silonkami?

Nosiť, nenosiť, kedy áno, kedy nie, aké silné, akú farbu ... občas to môže byť mätúce. Etiketa hlása, že pri významnej spoločenskej udalosti, akou ples rozhodne je, sa holé nohy netolerujú. Rovnako tak nepripadajú do úvahy sandálky či lodičky s otvorenou špičkou. Pokiaľ ste však rebelka a na etiketu sa nehráte, do otvorených topánok zvoľte aspoň telové silonky bez zosilnenej špičky.

Farba siloniek závisí na vašom uvážení, pričom už dávno neplatí, že ku svetlejším šatám sa hodia jedine telové silonky. Ak sa však rozhodnete práve pre ne, dbajte na prirodzenosť. Perfektnou voľbou sú potrebné neviditeľné silonky s hrúbkou 11 DEN.

 

Nohy ako laň

Tajomstvo krásnych nôh tkvie nielen v ich tvare a vyrysovanosti lýtok, ale aj vo vzhľade pokožky, ktorá by mala byť počas plesovej sezóny perfektná o to viac. Športovkyne nám iste dajú za pravdu, že nie vždy sa podarí vyhnúť modrinám či akýmkoľvek iným šrámom, nehľadiac na to, či je leto alebo zima. BB Cream patrí síce v prvom rade na tvár, vy však jeho efekt využijete aj na nohy, a to v podobe BB Cream siloniek, ktoré spoľahlivo zakryjú všetky nedostatky, rovnako ako make-up. Neznie to fantasticky?

Na záver jeden malý tip: v kabelke vždy noste aspoň jedny náhradné silonky. A pre hlavy deravé tu máme špeciálny S.O.S článok o tom, ako sa zbaviť oka na pančuche.

Hoci to, aké šaty alebo silonky si na ples oblečiete, je podstatné, majte na pamäti, že základným stavebným kameňom každého outfitu je sebavedomie. Takže, hlavu hore, narovnajte sa ... a vkročte do tohtoročnej plesovej sezóny pravou nohou.