Obdobie vianočných večierkov sa blíži. Užite si ich s gráciou

7. 12. 12:00

Sviatočná atmosféra, šampanské a kopy dobrého jedla. Kto by nemiloval vianočné večierky? Keď sa ich ale počas decembra zíde 5, nadšenie ľahko vystrieda stres. Máme pre vás tipy, ako si obdobie firemných večierkov užiť naplno a príjemne sa naladiť na Vianoce.


zdroj: Unsplash

Vianočné večierky bývajú obľúbeným zakončením roka. Utužujú vzťahy, prebúdzajú ducha Vianoc a mnohokrát vzdávajú vďaku zamestnancom za ďalší úspešný pracovný rok. Spolu s veselím ich však sem tam sprevádzajú aj spoločenské faux pas, podráždený žalúdok alebo opica. Skrátka nič, čo by ste tesne pred sviatkami chceli riešiť. Dobrou správou je, že nemusíte.

Starostlivo plánujte svoj čas

Ak sa pohybujete v biznise alebo prekypujete mnohými všestrannými záujmami, potom sa vám pozvánok na večierok môže stretnúť hneď niekoľko. Obdobie pred Vianocami už tak či tak býva dosť hektické, preto dobre zvážte, ktorú akciu poctíte svojou prítomnosťou. Je úplne v poriadku, že dáte prednosť pečeniu cukroviniek či nákupu darčekov.

Čo si obliecť na vianočný večierok?

S tematickými večierkami sa spája aj predpísaný dress code – snažte sa ho dodržať. Pokiaľ stanovený nie je, siahnite po niečom sviatočnejšom, než obvykle nosíte. Práve vianočný večierok je skvelou príležitosťou, kedy si vziať tie trblietavé šaty, ktoré sa vám toľko páčili na figuríne vo výklade, páni zase môžu vyniesť košeľu s nevšednou kravatou alebo motýlikom. Nebojte sa experimentovať a ukázať sa tak, ako vás ostatní nepoznajú.

Dámy, hľadáte dokonalé pančuchy k svojim šatám? Zabudnite na klasiku a doplňte svoj outfit čiernymi bodkovanými silonkami.

Počítanie kalórií? Vďaka, radšej balans

Než aby ste počítali množstvo zjedených rezňov, radšej si v jedle a pití nájdite striedmy balans. Stáť počas rautu iba pri zelenine a krevetových jednohubkách, čo je to potom za mecheche? Nehľadiac na to, ako veľmi zdravo po celý rok žijete, nebojte sa dopriať si.

Pomoc z prírody

Sú aj iné cesty, ako minimalizovať vianočné „škody“. Mimo večierkov sa snažte jesť zdravo a uľavte telu napríklad bylinkami. Svojimi detoxikačnými účinkami je preslávený napríklad pestrec mariánsky, lipkavec sýrový alebo žihľava. Zdravie vašich čriev potom perfektne podporia probiotiká.

Alkohol áno, ale s rozumom

Pohárik bubliniek pridá na lepšej nálade a pár lahodných koktailov rozprúdi konverzáciu s kolegom aj šéfom. A pri tom by to ideálne malo tiež zostať, aby ste si domov z večierka nepriniesli jeden z hanby ušitý kabát navyše. Náš tip? Prekladajte alkohol čistou vodou a snažte sa držať si pohár čo najdlhšie plný.