Módne trendy jari 2023: Oblečte sa štýlovo do rozkvitnutých dní

12. 4. 12:00

Aprílové slniečko sa s nami síce laškovne hrá na schovávačku, zatiaľ čo zimné kabáty sa už po dlhej zime chcú uložiť k spánku. A vy už sa pravdepodobne nemôžete dočkať ľahších kúskov i vrstvení, ktoré ich vystrieda. Čo na tohtoročnú skladbu jarného šatníka hovoria prehliadkové móla a poprední módni návrhári? Inšpirujte sa ďalšou porciou našich sezónnych trendov.



Zdroj: Unsplash

Farby? Dúha sa tento rok neukáže

Na prekvapenie všetkých je tohtoročná jarná paleta farieb veľmi skromná a zdržanlivá. Zatiaľ čo v roku 2022 bola na výslní fialová, tento rok bude čierna a kobaltový odtieň modrej. Dočkáme sa však aj jemnejších odtieňov – pokiaľ vám cukrová vata príde veľmi sladká, aspoň sa do nej oblečte. Odtieň ružovej zvaný candyfloss vyzerá dokonale nielen na saténovom podklade a z každej ženy urobí nežnú vílu. Len pozor na včely. Alebo muža?

Kvety v 3D

Zvykom tiež býva, že skraja jari sa v regáloch obchodov vyroja kvetinové lúky, a ani tento rok tomu nebude inak. Zabudnite však na kvetinové potlače a nechajte sa očariť trojrozmernými dizajnmi kvetov na blúzkach, šatách aj klobúkoch. Výrazné detaily, ktoré priťahujú pozornosť, tento rok predstavili značky ako Prada, Dior alebo napríklad Carolina Herrera.


zdroj: Pinterest

Znie to úžasne, ale ako a hlavne kam taký výstrelok nosiť? Jednoducho - kúpte si biele, čierne alebo pastelové šaty s kvetinovým prvkom, oblečte naše samodržiace pančucháče, schovajte sa za veľké slnečné okuliare a vyrazte večer hrdo von. V zvodnom outfite, za ktorý by sa nemusela hanbiť žiadna hollywoodska pinup girl.

Nohavicové kostýmy

Ak si šatôčky a ďalšie rýdzo ženské prvky veľmi neužijete, je tento odstavec priamo pre vás. Trend splývavých neutrálnych nohavicových kostýmov nám opäť ukáže, že zmazanie hraníc medzi pánskou a dámskou módou bolo jedným z najlepších míľnikov v módnej revolúcii. Priekopníčkou v tomto ohľade sa stala Coco Chanel, ktorá ako prvá uviedla na trh dámske nohavice. Samotný nohavicový oblek sa potom zapísal do histórie vďaka nemeckej herečke Marlene Dietrich. A nielen ten. O niekoľko rokov neskôr sa jej zásluhou stali klasikou aj nízke poltopánky, smoking a trenčkot.


zdroj: Pinterest

Tip: Pri výbere kostýmu je dôležité zvoliť kvalitný materiál, ideálne ľan alebo organickú bavlnu a tiež správny strih. Voľnejší rovný strih pôsobí ležérne a pristane snáď každej postave.

Prima baleríny

Pamätáte si módnu vlnu zdobených poltopánok na plochej podrážke, takzvaných balerínok? Skvelé, tak oprášte starý botník alebo utekajte do obuvi, pretože ich čas znova nadišiel. A čo od tohto nostalgického závanu očakávať? Rozhodne viac než len look à la primabalerína v sukni. Baleríny si totiž famózne rozumejú napríklad so širokými alebo zvonovými nohavicami.


zdroj: Pinterest

Tip: Do balerínok na boso? Kdeže. Neupierajte si pohodlie a vyberte si z našich nízkych ponožiek do balerínok také, ktoré budú perfektne kopírovať tvar vašich topánok.


zdroj: Pinterest

Pridajte s k armáde

Military móda a obzvlášť potom cargo pants sú rozhodne niečím, čo poriadne pohlo módnym svetom. Fotku v ležérnych, vzdušných nohaviciach s vreckami si neodpustila snáď žiadna celebrita či fashion influencerka. A hoci sa v uplynulých mesiacoch hovorilo o návrate upnutých skinny jeans, pravda je taká, že voľné strihy nohavíc s vreckami frčia ďalej. Pohodlie skrátka víťazí a tak by to malo byť.


zdroj: Pinterest