Módne jarné trendy 2020: Kostýmčeky, semiš a prírodné vzory

31. 3. 20:25

Aktuálna situácia ani počasie nám síce neumožňuje vyraziť na jarné nákupy ani vyniesť do ulíc svieže jarné kúsky, my však veríme, že sa čoskoro situácia zlepší. Skráťte si dlhú chvíľu a načerpajte inšpiráciu z tých najhorúcejších módnych trendov z prehliadkových mól. 


Kostýmčeková lady

Tohtoročná jar sa ponesie v znamení kostýmčekov všetkých možných strihov a materiálov. Dominanciu prevezmú kostýmčeky v bermudovom prevedení, ktoré vyzerajú skvele ako k podpätkom, tak k teniskám a tzv. smart casual štýlu. Štipku nevšednosti outfitu dodajú módne členkové ponožky s bodkovaným lemom, ktoré slušia teniskám aj mokasínam. Štýlový a zároveň elegantný outfit vytvoríte napríklad kombináciou béžových bermúd, bielej blúzky a béžového sačka. Look doplňte farebnou kabelkou a sandálmi na platforme z prírodného materiálu.

 

Háčkovaná móda

Háčkované kúsky sa opäť vracajú do módy. Čiastočne vo svojej pôvodnej podobe s nádychom tradičnej zručnosti našich babičiek a zároveň s extra kvapkou ženskosti a moderných strihov. Nemohlo vám uniknúť, že módny priemysel čím ďalej tým viac smeruje k udržateľnosti a celkovému spomaleniu. V súlade s tým sa jedná o pekný trend, ktorý možno znovu vzbudí túhu k obľúbenej činnosti najmä starších generácií – pleteniu.

 

Semišové mámenie

Topánky na platforme, maxi šaty, kvetinové vzory, zvonáče a v neposlednom rade semiš. Móda 70. rokov sa prepisuje do veľa súčasných trendov a semiš je jedným z nich. Medzi jasných favoritov patria semišové bundičky v prírodných odtieňoch béžovej a krémovej a ďalej semišové sukne so strapcovitým zdobením po stranách. Strapce dodajú semišovým kúskom kovbojský look, ktorý skrátka vyzerá chic.

 

Pistáciová

Tradične v našich trendových článkoch nesmie chýbať tiež predstavenie hlavnej farby, ktorá nás vo svete módy na jar najviac obklopí. Pripravte sa na príval tónov pistáciovej či mätovej, v ktorých dokonale splyniete s jarnou prírodou.

 

Volanie divočiny

Filozofia ďalšieho trendu hlási, že by sme mali byť za jedno s prírodou. To sa v móde odráža na tropických vzoroch a prírodných materiáloch, ako je ľan, rafia či 100% prírodná bio bavlna. Významnú rolu v tomto ohľade opäť zohrajú zvieracie vzory, ktoré stále ešte nie sú passé. Akú zvieraciu podobu na seba tento rok vezmete vy?