Jesenné trendy 2023: Vrstvenie sa vracia na scénu

29. 10. 12:00

S jeseňou prichádza aj výmena šatníka a pletené teplejšie kúsky zemitých farieb sa presúvajú do predných radov namiesto krátkych, vzdušných letných vecí. Trendom každej jesene je vrstvenie, ktoré je nielen moderné, ale aj praktické. Nestabilné jesenné teploty vyžadujú variabilitu a tú jednotlivé vrstvy oblečenia poskytujú. Nebojte sa kombinovať rôzne materiály, dodáte tak outfitu hĺbku.


Zdroj: Freepik.com

Jesenná móda je predovšetkým o pohodlí a kreativite

Vo svete módy patrí jeseň medzi najobľúbenejšie mesiace, ponúka totiž veľký priestor na kreatívne nápady a nevídané kombinácie štýlov a farieb. Dalo by sa povedať, že na jeseň je povolené všetko: nosia sa sukne s teniskami aj tepláky s lodičkami. Farby prechádzajú do tlmenejších tónov, a to práve kvôli kombinovateľnosti, ale výrazné doplnky sú viac ako vítané. Uplynulé módne prehliadky predoslali trendy na rok 2023 a opäť je na čo sa tešiť. Možno vás prekvapia retrospektívne prvky, o ktorých ste si pravdepodobne mysleli, že už ich v móde neuvidíte. Pletené ponožky a ten široký opasok, ktorý ste na prelome storočí nosili okolo bokov, by sa vám teraz však náramne hodili.

Zdroj: Freepik.com

Oblečte trenčkot až na zem

Kabáty sú must-have a nielen na jeseň. Trend baloňákov sa vrátil pred pár rokmi, ale rozhodne nikam neodchádza. Praktický kúsok pre vrstvené outfity, ktorý ozvláštni váš vzhľad, podčiarkne krivky a v nepremokavom prevedení tiež ochráni pred dažďom. Nad jeho variabilitou netreba diskutovať, skúste si to sami: raz k trenčkotu oblečte tenisky, džínsy, šiltovku a cez ramená prehoďte pruhovanú mikinu alebo sveter a športový look je na svete, druhýkrát pod balónik schovajte dlhé saténové šaty, kovbojské topánky a výrazný opasok – to je zase záruka elegancie a ženskosti. Okrem dlhých kabátov teraz bodujú dlhé sukne, predovšetkým tie džínsové.

Zdroj: Freepik.com

Ukážte trochu kože spod siloniek

Silonky na jeseň patria asi rovnako ako vydlabané tekvice a opadané lístie. Každý, kto sa nechce vzdať šiat a sukní, vsádza v jesenných a zimných mesiacoch na pančuchy, ktoré zahrejú, a napriek tomu ukážu trochu kože. V silonkovom svete pravidlá neplatia: nosia sa vzory, farby a novo aj vyšité nápisy, ktoré za vás vyjadria to, čo chcete svojmu okoliu oznámiť. Pre väčší komfort oblečte legíny s koženým efektom, ktoré nechajú vyniknúť vašu postavu a zároveň dodajú vášmu jesennému outfitu požadovanú textúru. V kombinácii so širokými čižmami po kolená rozhodne urobíte parádu a upútate zraky okoloidúcich.

Zdroj: Freepik.com

Vášnivá červená hlási comeback

Ak tohtoročný fashion week naozaj na niečo poukázal, potom to bola červená farba, ktorá žiarila naprieč prehliadkovými mólami. Či už na kabátoch, košeliach, nohaviciach, alebo doplnkoch, červená na seba strháva pozornosť a outfitu dodáva porciu divokosti. V módnych kolekciách nešlo prehliadnuť topánky s červenými podrážkami, ktoré predovšetkým u lodičiek pôsobia veľmi zvodne. Prizvite do svojho šatníka červenú v podobe spodnej bielizne alebo malých doplnkov, vďaka ktorým si na prítomnosť tejto výraznej, krvavej farby postupne zvyknete.