Jesenné trendy 2022: Trblietky, sports luxe a svetre po babičke

23. 9. 12:00

Trendy sú preslávené tým, že sa neustále vzďaľujú a potom zase vracajú. Inak tomu nie je ani v prípade módnej inšpirácie na jeseň a zimu 2022. Ako vám tento rok poslúži sveter po babičke a prečo sú ihly k teplákom tou najlepšou voľbou? Nenechajte si ujsť posledný report z prehliadkových mól.


Zdroj: Unsplash

  1. Trblietky na každodenné nosenie

Prehliadkové móla tento rok pripomínali veľkolepý vianočný večierok za svitu mesiaca. Príliv trblietok, flitrov a metalických látok sebavedome dokazuje, že blyštivá móda nie je len záležitosťou osláv. Do názornej demonštrácie sa počas týždňov módy v New Yorku, Miláne či Paríži pustili značky ako Burberry, Givenchy alebo Christian Cowan.

Áno, vziať si trblietavé koktejlové šaty na víno s kamarátkou alebo večer do baru chce trochu odvahy. Na druhú stranu je škoda dávať im priestor iba raz v roku, nemyslíte?

  1. Sports luxe móda

Pokiaľ nám doba covidová niečo dala, potom rozhodne odvahu nosiť tepláky a vyťahané veci aj inam ako pred dom s košom. Z pohodlného oblečenia sa ťažko znova navyká na upnuté kostýmy a skinny džínsy a svetoví módni návrhári to našťastie berú na vedomie. Športová móda sa tak stala trendom, ktorý zrejme len tak nevymizne. V poňatí ikonických značiek ako Prada alebo Tory Burch to znamená predovšetkým tzv. sports luxe módu, v ktorej sa športové kúsky kombinujú s tými dizajnérskymi.

A prax? Saténové trekové nohavice, ihličkové podpätky a obľúbená kabelka.

  1. Minisukne

Čo sa týka trendu minisukní, návrhári (a muži) majú celkom jasno: čím kratšie, tým lepšie. Vo forme kostýmov krátke sukne nepôsobia tak lacno, ale ak sa vám aj napriek tomu málo látky nad kolenami prieči, zvoľte dlhší variant. Pocit tepla vám dodajú naše zimné pančucháče.

  1. Obrie pleteniny

Stavíme sa, že snáď každá žena v skrini ukrýva aspoň jeden huňatý sveter, ktorý zásadne nosí len na doma k televízii, pretože vyzerá ako po babičke. Je na čase tieto asociálne kúsky ukázať svetu – pokiaľ sú totiž nejaké pleteniny v kurze, tak predovšetkým tie extrémne. Okrem oversized svetrov sa poobzerajte aj po veľkej šály alebo napríklad pletenej sukni.

  1. Mohutné kabáty

Keby ste mali počas jesennej sezóny investovať do jedného jediného kúsku, kúpte si kvalitný vlnený kabát. Trendy medzi kabátmi sa príliš nemenia a z hľadiska strihov stále prevládajú tie oversized. Čierna a béžová sú stále stávkou na istotu, pre oživenie ponurej ulice sa však nebojte siahnuť po farebnom variante. V oranžovom, fialovom alebo žltom kabáte zažiarite viac ako Madonna na pódiu.

Je ľahké sa v obchodoch nechať zlákať novými módnymi kúskami, pozor však na unáhlené nákupy. Berte do úvahy, či oblečenie zapadá do vášho štýlu a budete ho môcť jednoducho kombinovať. Módna polícia vašu aplikáciu trendov do praxe najskôr kontrolovať nebude, ale ani tak nie je nutné ju dráždiť.