HOT módne biblie: Letu vládne ľan a hodváb

19. 7. 12:00

Leto by ste pravdepodobne najradšej trávili pri vode, v tieni altánku a zelene, kde môžete bosý chodiť po tráve a užívať si piknik s priateľmi. Lenže realita je často iná a väčšinu všedných dní sa chodíte mestom a hromadnou dopravou z bodu A do bodu B. Aj leto v meste má svoje čaro, poradíme vám, ako si ho užiť v štýle.


Ľan je látkou leta

Móda na leto je o ľahkých, priedušných materiáloch a o voľných strihoch, ktoré zaručujú komfort aj pri 30 stupňoch. Látkou tohto leta je ľan, ktorý vytvára kvalitnú bariéru pred slnečnými lúčmi, ale necháva kožu dýchať a zbytočne nezahrieva. Ďalším dôležitým bodom pri obliekaní je práve ochrana proti slnku, ktoré môže byť v meste únavné. Vyjsť na rozpálenú ulicu bez klobúka alebo šiltovky a slnečných okuliaroch si hovorí akurát tak o úpal a bolesť hlavy. Nezabúdajte tiež na každodennú SPF ochranu, na tvár minimálne s faktorom 50.

Zdroj: Unsplash.com

Do kancelárie jedine v hodvábe

Desí vás predstava, že aj v lete musíte v kancelárii dodržiavať dress code? Pomôžte si pár jednoduchými trikmi k väčšiemu pohodliu. Pri vysokých teplotách sa čo najviac vyhýbajte vrstveniu, preto namiesto bežných siloniek zvoľte pod sukňu samodržiace pančuchy. Pokiaľ vám to pravidlá obliekania dovolia, pokojne pančuchy vynechajte a siahnite iba po balerínových ťapkách, ktoré sa schovajú aj v lodičkách. Pocit chladu na pokožke a ich vzhľad vám dodá ľahká košeľa z hodvábu.

Prečítajte si: Ako sa obliekať v lete do kancelárie, dodržať pravidlá a neupiecť sa

Zdroj: Pixabay.com

Na vínko a plody mora do vnútrobloku

Vlny mora narážajúce na piesočnú pláž síce nebudete počuť, ale vôňu talianskeho vína a chuť morských plodov si môžete dopriať aj v meste. Ideálne v pokojnej atmosfére vnútrobloku s kamarátmi po boku a v pohodlných letných šatách. U šiat stavte na volány, svetlé farby a riasenie. A ak vás v lete trápia odreté vnútorné stehná, kúpte si Comfort Stripes – ochranné pásy na stehná.

Vietor vo vlasoch a pocit ako v bavlnke

Jedným z najväčších mínusov leta v meste je hromadná doprava, kde okrem tlačenice pribúda aj nedýchateľný vzduch. Vyhnite sa nevábne voňajúcim ľuďom, nasadnite na mestský bicykel a do práce choďte s vetrom vo vlasoch. V kurze navyše stále zostávajú cyklo šortky, tak ich nechajte splniť svoje meno. V kombinácii s kvalitným bavlneným tričkom alebo topom budete v pohodlí a zároveň in.

Zdroj: Unsplash.com