Drahšie vs. lacnejšie podprsenky. Sú v nich rozdiely?

27. 5. 12:01

Zatiaľ čo niektoré ženy si potrpia na luxusné podprsenky, iné sa uspokoja s podprsenkou za pár eur. Lenže ... môžeme vôbec od podprsenky za niekoľko desiatok eur čakať zázrak? Alebo platíme iba za atraktívny vzhľad? V dnešnom článku sa na cenové rozdiely medzi podprsenkami pozrieme a povieme si, ako to s tými rozdielmi vlastne je.


Cena podprsenky nemusí vždy zaručiť jej kvalitu

Na úvod sa zmienime, že cena podprsenky automaticky nezaručuje jej kvalitu. Môže sa kľudne jednať o svetoznámu značku, od ktorej očakávate prvotriednu kvalitu, aj napriek tomu vám podprsenka vydrží v zachovalom stave sotva rok. V takom prípade potom skutočne platíte iba za značku alebo za luxusné spracovanie.

Kvalitu podprsenky určuje predovšetkým materiál, spracovanie a zároveň to, ako sa o podprsenku staráte. Podprsenky odporúčame prať iba vo vrecku z jemnej sieťoviny a nie na viac než 30°C. Čo sa materiálu týka, najčastejšie sa na výrobu podprseniek používa polyamid s prímesou elastanu či bavlny. Hoci materiál sa napríklad až natoľko nelíši, hlavný rozdiel hocikedy pocítite práve v spracovaní. Lacné podprsenky totiž nebývajú tak pevné a omnoho ľahšie sa po pár noseniach vyťahajú.

Tip: Chcete, aby vaše podprsenky, nech už drahé či lacnejšie, vyzerali stále ako nové? Prečítajte si 7 tipov, ako správne prať podprsenky.

čipkovaná vystužená podprsenka značky DIM

 

Drahšia podprsenka vám mnohokrát vydrží dlhšie

Keď vezmeme do úvahy lacnejšie podprsenky z bežných reťazcov a porovnáme ich s kvalitnou podprsenkou za desiatky eur (napríklad značky Wonderbra), s istotou môžeme povedať, že drahšia podprsenka vám vydrží krásna pekných pár rokov, vo väčšine prípadov omnoho dlhšie než lacnejšia podprsenka. Na dlhú dobu potom teda máte s nákupom podprseniek postarané.

 

Dajte jednej “lepšej” podprsenke šancu

Určite vás nenabádame, aby ste teraz vyhádzali všetky podprsenky a zamenili ich za luxusné kúsky. Určite ale nie je od veci dať drahším podprsenkám šancu a aspoň jednu “lepšiu” si zaobstarať. Samy potom môžete cenovo rozdielne podprsenky porovnať, a to nielen v zmysle kvality, ale napríklad i s ohľadom na to, ako dobre vám podprsenka padne. Konkrétne napríklad u samodržiacich podprseniek je dôležité, aby na vás podprsenka držala ako prikovaná a zároveň perfektne sedela. A keď viete, že toto samodržiaca podprsenka Wonderbra skutočne vie, neváhate ani sekundu a dáte svojmu dekoltu to, čo si zaslúži.

push-up podprsenka značky Wonderbra