Desatoro nákupu spodnej bielizne

23. 10. 06:03

Vedeli ste, že až 80% žien nosí nesprávnu veľkosť podprsenky alebo nohavičiek? Nepodliehajte slepo módnym trendom a kupujte si spodné prádlo, ktoré vám padne. Zistite, ako ho spoznáte.


 

1. Pohodlie na prvom mieste.

Spodná bielizeň vás nesmie nikde škrtiť, škrabať ani obmedzovať v pohybe. Každej postave pritom padne iný strih. Nie všetko, čo sa objaví na prehliadkovom móle, vám bude sedieť.

 

2. Vyberte si správnou veľkosť.

Buďte k sebe úprimní. O číslo menšie nohavičky vás schudnúť neprinútia. Ani v nich nebudete vyzerať štíhlejšie. Naopak sa do vášho tela nepekne zarežú a tieto nelichotivé zárezy sa budú škaredo rysovať pod oblečením.

 

3. Kupujte iba kvalitnú bielizeň.

Načo vám budú krásne, sexy čipkované nohavičky, keď vás budú hrýzť? Vždy si vyberajte priedušné prádlo s obsahom elastanu. Skvele sa budete cítiť aj v prírodných materiáloch ako bavlna alebo bambus.

 

4. Podprsenky bez ramienok a bezšvové nohavičky nie sú zbytočnosť.

Obrysy spodnej bielizne a vykukujúce ramienka od podprsenky dokonale pokazia aj ten najlepší dojem. Ak máte šaty bez ramienok, zadovážte si aj podprsenku bez ramienok. Pod upnuté nohavičky, legíny a sukne si oblečte nohavičky bez švov.

 

5. Skontrolujte si elasticitu všetkých gumiek i ramienok.

Vyhnite sa podráždeniu kože aj migrénam. Všetky gumky na sexy tangách i ramienka podprseniek vám musia sedieť tak akurát. Inak riskujete vážne zdravotné problémy kvôli preťaženiu krčnej chrbtice alebo obmedzeniu prietoku krvi v koži.

 

6. Po nákupu odstráňte ceduľky.

Štítky na spodnej bielizni vždy odstráňte. Ak máte citlivú kožu, môžu vás škrabať a dráždiť. A ceduľka podprsenky vykukujúca z výstrihu na chrbte nevyzerá práve najlepšie.

 

7. O bielizeň sa patrične starajte.

Ak nebudete venovať bielizni patričnú starostlivosť, výrazne tým skrátite jej životnosť. Podprsenky perte v práčke v špeciálnom košíku, ktorý zabráni zlámaniu kostíc a výstuží. Nohavičky perte vždy v sieťke na pranie, vďaka ktorej sa jemná látka nepoškodí o bubon práčky.

 

8. Bielizeň perte pravidelne.

Podprsenku meňte aspoň trikrát týždenne. Aj častejšie, pokiaľ sa spotíte. Nohavičky by ste si mali brať čisté každý deň.

 

9. Inventár spodnej bielizne pravidelne obmeňujte.

Akonáhle sa spodné prádlo vyťahá a stratí svoj pôvodný tvar, je najvyšší čas ho vymeniť za nové. Napríklad podprsenky by ste mali meniť aspoň po pol roku.

 

10. Staré spodné prádlo recyklujte.

Nevyhadzujte svoje staré, ale zachovalé spodné prádlo do smetiaka. Nájdite si v okolí najbližší kontajner na textil a venujte vypranú a čistú spodnú bielizeň charite.


Potrebujete obmeniť šatník a nakúpiť si kvalitnú a dobre padnúcu spodnú bielizeň?  Navštívte náš e-shop a vyskúšajte podprsenky a nohavičky značky Bellinda.