Ako konečne schudnúť - chytro, bezbolestne a dlhodobo

9. 2. 08:17

Ako schudnúť, ako schudnúť rýchlo, ako schudnúť ľahko - práve tieto frázy sa s príchodom nového roka zaraďujú na internete medzi najviac vyhľadávané. K tomu, aby ste konečne získali postavu svojich snov, potrebujete hlavne motiváciu a chuť zmeniť svoj životný štýl. A taktiež pár našich tipov, ktoré vás nasmerujú na správnu cestu. Tak poďme na to!


Chudnutie. Večná a zároveň vďačná téma, ktorá je pre mnohé ženy stále nerozlúštiteľnou záhadou. Neustále skúšanie revolučných diét a produktov podporujúcich úbytok na váhe, ale výsledky žiadne. A keď už sa nejaké ako zázrakom dostavia a vy sa tešíte z ubúdajúcich centimetrov v páse, po niekoľkých týždňoch alebo mesiacoch ich máte zase späť. A tak vás úplne oprávnene napadá, že ide o začarovaný kruh, ktorý nemá riešenie. Čítajte ďalej a možno vám ho nasledujúce riadky odhalí.

 

Zmeňte svoj životný štýl - pomaly a dlhodobo

Hoci sa to možno nezdá, proces chudnutia je vlastne úplne jednoduchý - kľúčový je tzv. kalorický deficit, potrebujete skrátka spáliť viac kalórií, než ich prijmete. Aby sa tak stalo, je potrebné zmeniť životný štýl aj postoj k chudnutiu. Ak budete svoju pozornosť upierať len na prebytočné kilá, chudnutie možno nepôjde tak rýchlo, ako by ste si predstavovali. Oveľa lepšie je nastaviť svoju myseľ tak, že chcete žiť zdravšie a cítiť sa fit, krajšiu figúru potom budete brať ako príjemný bonus.

 

Úprava jedálnička

Základom úspechu je úprava jedálnička a pravidelný pohyb. Ak neradi športujete, ale ste ochotní jesť lepšie, aj to je možno cesta, však nemusí prinášať tak markantné výsledky. Zabudnite na drastické diéty - jedálniček meňte pozvoľna, priebežne doň zaraďujte kvalitné a zdravé potraviny, ktoré nie sú priemyselne spracované, a snažte sa jesť intuitívne a pravidelne. Niekomu viac vyhovuje jesť 5x denne, niekomu stačia len 4 jedlá za deň. Ak jete z 80% "čisto", nie je dôvod odopierať si kúsok pizze alebo koláča, pokiaľ naň máte chuť.


Hýbte sa - ideálne každý deň 

Opakovaným pohybom podporíte chudnutie, napomôžete tvorbe svalovej hmoty a okrem iného zlepšíte svoju náladu. Jednoducho povedané - budete sa cítiť lepšie vo svojom vlastnom tele. Skúste si nájsť aktivitu, ktorá vás bude baviť - je jedno, či to bude jóga, beh alebo chôdza. Dbajte pritom na pravidelnosť a vytrvalosť. Oveľa lepšie ako sa denne moriť vo fitness centre je zaradiť do svojho denného režimu nejakú aktivitu - jeden deň to môže byť prechádzka, druhý jóga alebo napríklad jazda na bicykli.


Tip na záver: Urýchlite chudnutie zoštíhľujúcou bielizňou 

Zaujíma vás, ako chudnutie čo najviac urýchliť? Kúpte si tajnú zbraň v podobe sťahovacieho spodného prádla. Zoštíhľujúce bermudy Active Slimmer vám pomôžu docieliť krajšiu siluetu v priebehu 28 dní, pričom prvé výsledky spozorujete už po týždni nosenia. Revolučné bermudy u nás teraz zakúpite s 30% zľavou, tak ju nezmeškajte!