CHIC AKO PARÍŽANKA: SPOZNAJTE TAJOMSTVO FRANCÚZSKEHO ŠTÝLU OBLIEKANIA.

15. 5. 12:00

Trenčkot, modrý baret a sýto červené pery zakusujúce sa do chrumkavého croissantu. Takýto obrázok sa vám v hlave najskôr vykreslí, keď sa povie francúzsky štýl. Málokto už ale tuší, že ide o klišé predstavu, ktorá má s pravým štýlom Francúzok pramálo spoločného. Rozlúsknite s nami tajomstvo Parížaniek, ktoré sú vždy chic.


Zdroj: Unsplash

Nieje  francúzska móda ako francúzska móda

Tri slová, ktoré najlepšie vystihujú módu francúzskych ulíc. Vplyvom filmov, seriálov či knižiek sa však veľa ľudí domnieva, že v šatníku každej  Parížanky nájdete predovšetkým pruhované tričká, ideálne modrobielej  farby, trenčkoty, barety a ozdobné šatky. To sa predsa hodí k nadýchanému cappuccínu a Eiffelovi do posledného prúžku.

Ďalším fenoménom v rámci skreslených predstáv o francúzskom štýle je populárny seriál Emily in Paris, v ktorom hlavná hrdinka predvádza extravagantné farebné kreácie a kombinuje nekombinovateľné. Práve absolútny nesúlad so skutočnou módou hlavného mesta Francúzska bol jedným z prvých terčov módnych kritikov. V čom teda spočíva ozajstné kúzlo francúzskeho šarmu?

Zdroj: Unsplash

Francúzky vsádzajú  na prirodzenosť

Znie to možno zvláštne, ale najväčšou zbraňou Francúzok je fakt, že sa v móde absolútne o nič nesnažia. Uprednostňujú prirodzenosť a spoliehajú sa na svoju ženskosť, a to aj čo sa make-upu a doplnkov týka. Ich šatník nehrá pestrými farbami, ale skladá sa z neutrálnych tónov, ktoré sa dajú ľahko kombinovať. Móda ich často sprevádza od malička, vďaka čomu majú dostatok času osvojiť si vlastný štýl a zistiť, čo im pristane. To je napokon jeden zo základných pilierov, ktoré by vaše parížske alter ego malo mať.

5 tipov, ako si osvojiť pravý francúzsky štýl obliekania

  1. Nenasledujte slepo trendy, ale držte sa toho, čo vám sadne

Trendy sú super, pokiaľ si z nich dokážete vyzobať iba to, čo vám lichotí. Francúzky si vyberajú strihy aj materiály, ktoré vyzerajú ako na mieru šité ich postave, čo sa na celkovom dojme vždy pozitívne podpíše.

  1. Zamerajte sa na kvalitné materiály

Perfektný outfit začína pri perfektnom materiáli. Francúzske dámy veľmi dobre vedia, že z výpredajových kúskov z fast fashion reťazcov pôsobivý outfit neposkladajú. Radšej investujú do kvalitne šitého oblečenia, ktoré im vydrží  veky.

Zdroj: Unsplash

  1. Nebojte sa ukázať svoju ženskosť

Vyzývavé výstrihy a ultra krátke mini sukne? Na to Francúzky niesú . Svoju ženskosť dávajú najavo sofistikovanejšie, a to  s voľnými blúzkami, šatami či zaujímavým doplnkom.

Náš tip: Kožená puzdrová sukňa do pása, zjemnená bielou voľnejšou košeľou s ležérne prehodeným béžovým pánskym sakom je zhmotnením nadčasovosti a parížskej elegancie. Samozrejmosťou by mali byť aj kvalitné pančuchy, siahnite napríklad po našich obľúbených LIKE SECOND SKIN či ABSOLUT RESIST VITAL pančuchách, podporujúcich pocit ľahkých nôh.

  1. V jednoduchosti je krása

Akonáhle na Pintereste zadáte do hľadáčika french style fashion, čoskoro zistíte, že francúzsky štýl vlastne nie je žiadna veľká veda. Outfity sú na prvý pohľad veľmi jednoduché, možno väčšinu vecí dokonca nájdete aj u seba  v skrini. Dobre padnúce saká, kabáty, kvalitné košele, univerzálne nohavice, sem tam romantické vzdušné šaty rebelsky okorenené koženou bundou. Skrátka ide o akýsi kapsulovitý šatník, v ktorom to celé vzájomne funguje.

Zdroj: Unsplash

  1. Vlasy aj pleť sú pre Francúzky korunou krásy

Treba povedať, že to nie je len oblečenie, čo z Francúzok robí nenútene štýlové bohyne. V prvom rade si totiž zakladajú na bezchybnej pleti, o ktorú sa starostlivo starajú. Veľa z nich vám povie, že nedá dopustiť na kvalitné skin care produkty priamo z lekárne. Samotnú kapitolu potom predstavujú vlasy, pretože bez zdravej hrivy váš outfit nikdy nebude vyzerať tak, ako chcete. Francúzky sa zameriavajú hlavne na prirodzené farby vlasov a nadčasové zostrihy.