4 tipy, ako sa v posteli cítiť sebavedome a sexy

19. 5. 12:00

Vedeli ste, že len 1 žena z 10 sa cíti s partnerom v posteli sexy? Čo sa posteľového sebavedomia týka, oveľa lepšie sú na tom podľa britského prieskumu zdravotnej kliniky Euroclinix muži. Čím to je a ako sa konečne začať cítiť ako bohyňa? Máme pre vás pár tipov, ktoré vám možno pomôžu.


Nebolo by lepšie zhasnúť? Ako asi vyzerám z tohto uhla? Čo ak si všimne tú celulitídu?

Vety a domnienky, ktoré často parazitujú v ženskej mysli pri posteľových hrátkach a možno aj vám sú povedomé. Bohužiaľ, ženy vnímajú svoje nedostatky (hoci o nedostatky často vôbec nejde) oveľa intenzívnejšie ako muži, a to nielen počas sexu.

 

Zdroj: euroclinix.net

Muži majú oveľa väčšiu tendenciu uchádzať sa o prácu, hoci spĺňajú len 20 % z požiadaviek v inzeráte, zatiaľ čo ženy váhajú aj v prípade, že spĺňajú 99 %. A na vine nie je nič iné ako nižšie sebavedomie

Prečo si muži veria viac?

Faktorov, ktoré sa na tom pričiňujú, je viac. Z biologického hľadiska ide o to, že mužom bola daná do vienka väčšia priebojnosť aj schopnosť riskovať. Keď si k tomu pripočítate vyššiu hladinu testosterónu, bude vám asi jasné, prečo si muži vo všeobecnosti veria viac. Oproti tomu už malým dievčatkám je odjakživa vštepované, že majú byť tiché a poslušné, a hlavne sa nikam veľmi nehnať. A práve tu to celé pramení.

  1. Buďte sama sebou

Niektoré prieskumy dokonca ukazujú, že ženy dosahujú plné sexuálne sebavedomie až po tridsiatke, kedy sa skrátka prijmú také, aké sú a začne im byť jedno, čo si kto myslí. Pravdou je, že pripadať si v posteli sexy vôbec nie je o tom, či máte six pack, okrúhly zadok a hrivu ako Shakira.

Je to o tom cítiť sa komfortne vo svojom vlastnom tele, poznať ho a namiesto myšlienok nechať prúdiť energiu. Skúste smerovať pozornosť k tomu, čo sa vám na sebe páči - určite sa niečo nájde. Neporovnávajte sa a buďte sami sebou.

  1. Zaobstarajte si sexy spodnú bielizeň

Pekná spodná bielizeň vôbec nemusí primárne slúžiť na to, aby ste navnadili svoju polovičku. V prvom rade vám totiž dokáže znateľne zdvihnúť sebavedomie a treba aj dodať odvahu experimentovať. Rozhodne nie je nutné súkať sa do korzetov alebo setov ušitých z dvoch centimetrov látky a tenkých povrázkov. Siahnite po bielizni, ktorá vám bude príjemná a zároveň bude niečím výnimočná. Môže to byť čipka, výrazná farba alebo nevšedný strih.

  1. Nalaďte sa

Jasne, nie každý deň je nálada pripravovať špeciálnu atmosféru, navliekať sa do kostýmov a pretvárať bežný sex na špeciálny obrad. Na druhú stranu aj maličkosti ako tlmené farebné osvetlenie alebo to, že sa navoniate parfumom určeným len pre špeciálne udalosti, môže zmeniť vašu náladu a dodať vám potrebný šmrnc.

  1. Vystúpte z komfortnej zóny

Aby človek získal sebavedomie, musí skrátka občas vystúpiť z komfortnej zóny. A rovnako tak to platí aj v posteli. Ak prvý krok nechávate vždy na partnerovi, skúste pre raz prevziať iniciatívu a vezmite si to, čo chcete. Vám to zvýši sebavedomie a váš náprotivok to určite ocení. Ak sa vám v posteli páči niečo konkrétne alebo chcete niečo nové vyskúšať, povedzte to. Komunikácia a otvorenosť patria medzi základné piliere spokojnosti nielen v posteli, ale vo vzťahu celkovo.